Selecteer een pagina

Hasselt

Maaseik

Voeren

Borgloon

Aken

Genk

Tongeren

Hasseltse Quizwandeling

Ontdek de Limburgse hoofdstad op een speelse manier. Onze gids laat je kennismaken met de Hoofdstad van de Smaak en vuurt onderweg tal van quizvragen op je af. Voorkennis is niet nodig: de stad en haar geschiedenis dienen enkel als inspiratiebron.

Rondleiding Voeren

Voeren. Een handvol dorpjes gekneld tussen Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Laat je meevoeren in de duistere geschiedenis van de eerste wereldoorlog. Maar wordt evenzeer in vervoering gebracht door de prachtige natuur rondom ons. Deze wandeling is niet aan te raden voor mensen die moeilijk te been zijn.

Van oude eik naar nieuwe eik

Een ontspannende dag waarin je wordt mee gezogen in het verhaal van stenen en legenden. Waar natuur, kunst en geschiedenis op een sportieve manier aan bod komen, zonder het culinaire te vergeten.

Numeri monumentum Hasseletum

Een spannende manier om Hasselt historisch te ontdekken. Een oud boek met aantekeningen, een mysterieuze tekst en een geheimzinnig kistje, nodigden uit tot een boeiende zoektocht. Die tocht leidt tot bij het ontstaan van Hasselt.

Wat voert hij in zijn schild?

Het Graafschap Loon wordt terug levendig. Foto’s voeren 1000 jaar terug in de tijd en leiden naar het ontstaan van het Graafschap Loon in 1015.

Op zoek naar sporen van WO I

Een boeiende tocht door de Voerstreek anno 1914. Een stippellijn op de kaart werd in augustus 1914 plotseling de scheidslijn tussen oorlog en vrede. Onder begeleiding van een gids zoeken wij in de Voerstreek de sporen van de eerste Wereldoorlog langs de Belgisch-Nederlandse grens.

Het verhaal van de vijvers

De Maten, een groot natuurgebied op de grens van Genk met Diepenbeek. Meer dan heide en wijers. Welk verhaal schuilt er achter? Sagen en waarheid!

Op fabel- en palavertocht met het hazelvrouwtje

Een wandeltocht voor jong en oud. Ludieke verhalen schetsen een beeld van vroeger en nu. Kinderen worden door het hazelvrouwtje en haar handpoppen mee op sleeptouw genomen. Regelmatig tovert ze bij ouders een ondeugende glimlach. Misschien ontdekken ze aan het eind wel het geheim van de Hasseltse waterspuwer.

Achter iedere mijnwerker schuilt een sterke mijnwerkersvrouw!

Een rustige en aangename wandeling door de wijk Waterschei in Genk. Aan de hand van foto’s, gebouwen en gevels ontvangt u meer informatie over de rol van de vrouw en haar gezin in de cités (tuinwijken) die rond de mijnen ontstonden. De sporen hiervan zijn nog steeds zichtbaar.

(Her)bekijk de oudste stad van België door een hedendaagse bril

Tongeren … Heden en verleden vloeien geruisloos in elkaar. Historische topics met een eigentijds karakter. Moderne kunst met een speelse verwijzing naar een rijk verleden. Hedendaagse architectuur naadloos geïntegreerd in haar illustere omgeving … (Her)bekijk de Ambiorixstad vanuit een verrassend perspectief en (her)ontdek haar talrijke troeven.

Thienbeche, een fietstocht door de heerlijkheid

 

Wanneer de heer van Diepenbeek kinderloos sterft wordt de vrijheerlijkheid verdeeld. Een tijdlang zijn er daardoor zelfs twee kastelen. Tijdens een uitermate boeiende fietstocht wordt de eeuwen oude geschiedenis van een dorp duidelijk.

 

Uw tocht op maat

Toeristische rondleidingen, museumbezoeken met gids, fietstochten in verband met cultuur, lezingen, daguitstappen, zoektochten en wandelingen voor individuelen… Kies een tocht uit ons aanbod of bepaal zelf de locatie. Wij zorgen voor een passend aanbod.

Relaas van het Hasselts Water

 

We volgen we de loop van de Helbeek die zich door het middeleeuwse Hasselt slingerde. Onderweg luisteren we naar verhalen over “de Beek”, het bier en de jenever.

 

De Hasseltse Mol

 

Tijdens een belangrijke gebeurtenis in het verleden speelde een verrader een belangrijke rol. Welke gebeurtenis was het en wie was die Hasseltse Mol. U ontdekt het in een boeiende zoektocht.

 

Moord in de binnenstad

Op het Capucienenplein in Hasselt werd een man dood aangetroffen.  Aanvankelijk denkt men aan een wanhoopsdaad. Toch loopt er een onderzoek naar de precieze omstandigheden. Aan de hand van het politiedossier doen de deelnemers het onderzoek opnieuw. Leidt het ditmaal tot een aanhouding?

Hasselt BOEMT

De Limburgse hoofdstad boomt doch niet iedereen ziet het blijkbaar graag gebeuren. Er is zelfs zoveel weerstand dat er gedreigd wordt met een aanslag.  Via internet krijg je de informatie dat je net twee uur hebt om een bom te ontmantelen waarmee een prachtig symbool van de stad zou vernietigd worden. Lukt het je om de bom op tijd te lokaliseren en ze onschadelijk te maken?

Share This