Selecteer een pagina

 

Onze gidsen zijn ons visitekaartje. Daarom stellen wij ze graag aan jullie voor..

 

Aart

Aart

‘Gebeten om te weten’: het was ooit de slagzin van een Vlaamse krant, maar geldt ook voor deze bijna-veertiger. Nieuwsgierig van aard, verslingerd aan quizzen en jong van geest. De ideale gids voor een originele, speelse en lichtvoetige stadswandeling, maar hij kan ook uit de voeten op andere terreinen.

Annick

Annick

De hobby’s van deze passagier van tram 3 zijn (helemaal niet in volgorde en eigenlijk ontbreken er nog een aantal) lezen, wandelen en geschiedenis. De ‘perfecte’ combinatie om u – van alles – wijs te maken over onze mooie streek.

Annie

Annie

Heerlijke vertelster. Met haar meeslepende verhalen stelt zij op een vrolijke en ludieke manier de stad aan je voor.  Onder het mom van “wij zien, wij zien wat de anderen niet zien” brengt zij brokjes geschiedenis en licht zij hier en daar tipjes van de sluier op. Deze dame gidst ook in de Duitse taal, is zeer flexibel en werkt voor u ook graag “à la carte”.

 

Carine

Carine

Deze pittige dochter van Ambiorix draagt cultuur en geschiedenis hoog in haar vaandel. (Her)ontdek samen met haar bijzondere plekjes vanuit een verrassend perspectief. Maak kennis met het bijzondere samenspel tussen ons historisch erfgoed en onze hedendaagse samenleving.

Danny

Danny

Gepassioneerd door geschiedenis gaat de ouderdomsdeken van LEGIO al jaren op zoek naar verhalen die schuilgaan achter gevels en in torens. Nu laat hij iedereen delen in zijn passie: boeiend, verslavend bijna, vertelt hij in steden over jarenlange speurtochten en geweldige ontdekkingen.

Hugo

Hugo

Ga met hem mee op zoek naar de sporen van weleer en het hoe en waarom van vandaag wordt vanzelfsprekend. We vergeten onderweg de mooie stukjes natuur natuurlijk niet. Aarzel niet en ga met hem mee op ontdekking.
Lien

Lien

Als maatschappelijk werker en benjamin van deze gidsen staat zij na haar dagtaak klaar om u onder te dompelen in onze interessante geschiedenis en dit aan de hand van verschillende maatschappelijke inzichten. U mag zich verwachten aan een rustige gezellige beleving vanuit een open-minded standpunt. Als geboren en getogen Genkenaar neemt zij u met plezier mee naar het multicultureel mijnverleden uit onze streek.

Patrick

Patrick

Een jong gepensioneerde met een passie voor geschiedenis en mysterieuze legenden en sagen. Als sportieve gids neemt hij je mee naar de mooiste plekjes van Limburg, gespecialiseerd in zowel korte als langere tochten maar steeds vergezeld van onze lekkere gastronomie. Ook onze Duitstalige gasten kan hij perfect begeleiden.

Share This