Selecteer een pagina

 

Numeri monumentum Hasseletum


 

“Een oud boek met aantekeningen, een mysterieuze tekst en een geheimzinnig kistje, nodigden uit tot een boeiende zoektocht. Die tocht leidde mij tot bij het ontstaan van Hasselt”.

De deelnemers aan de rondleiding ondernemen dezelfde zoektocht en ontdekken ook het begin van Hasselt. Zij maken daarbij gebruik van dezelfde mysterieuze tekst en een kaart van het stadscentrum waarop de aantekeningen uit het boek met stipjes zijn aangebracht.  Kortom, een spannende manier om Hasselt historisch te ontdekken!

De zoektocht start in het stedelijk museum, waar het ontstaan en de groei van Hasselt geschetst wordt.

Aan de hand van het stadsplan en de tekst ontdekken de deelnemers tijdens de tocht dan gaandeweg een getal dat achter de tekst verborgen zit.  Het zijn de geschiedenis verhalen die de gids vertelt en zijn aanwijzingen om ergens aandacht voor te hebben, die aan het eind van de tocht de nodige informatie opleveren zodat de deelnemers ook de cijfers kunnen achterhalen en het mysterieuze kistje kunnen openen.

De route cirkelt in een grote spiraal via het jenevermuseum, het stadhuis en het Dorp, naar de Grote markt en het Borrelmanneke aan de Helbeek.

Aan het eind van de tocht wordt het getal pas zekerheid en kent men de cijfercode die nodig is om het kistje te openen. Dan volgt de ontknoping…

 

Praktisch:


 

Vertrek: Het Stadsmus, Guide Gezellestraat 2, Hasselt

Duur: 2u00

Afstand: 2.5km

Prijs: € 70/groep

 

Contacteer ons vrijblijvend voor vragen of reservaties

Contact
Share This