Selecteer een pagina

 

Rondleiding Voeren


 

Op 28 juni 1914 wordt de kroonprins van de Oostenrijk-Hongaarse dubbelmonarchie, Franz-Ferdinand en zijn vrouw, vermoord te Sarajevo door een Servische nationalist Gavrilo Princip. Deze moord veroorzaakt een sneeuwbaleffect zo groot dat de hele wereld vier jaar lang ondergedompeld wordt in een alles verwoestende oorlog.

Het zal u niet ontgaan zijn dat de ‘groote oorlog’ honderd jaar geleden begonnen is, en in de komende vier jaar zijn er tig WOI-projecten opdat men nooit zou vergeten. Deze wandeling kadert in de herdenking rond de eerste wereldoorlog.

Een vraag die u zich ongetwijfeld stelt is: “Waarom Voeren, nu ieder dorp in Vlaanderen/België een project heeft rond WOI de volgende vier jaar?” Het antwoord is heel simpel: Voeren was de eerste Vlaamse gemeente die de invallende Duitsers tegenkwamen. Daarnaast hebben de Duitsers ook nog een “cadeau” van monumentale proporties achtergelaten in Voeren: de spoorlijn Tongeren – Aken met het viaduct en de tunnel. Redenen genoeg om voor Voeren te kiezen, de gemeente waar WOI veel zichtbare en onzichtbare (vaak vergeten) restanten/herinneringen heeft achtergelaten.

Het is niet de bedoeling dat deze wandeling enkel rond de eerste wereldoorlog draait, alhoewel dit een groot stuk van de wandeling inneemt. Maar er wordt eveneens stilgestaan bij de prachtige natuur die Voeren rijk is. Ook het charmante dorpje Veurs, het Bokrijk van Voeren, komt aan bod.

Het parcours van deze begeleide wandeling van Sint-Martens-Voeren naar Sint-Pieters-Voeren en terug werd onlangs nog verkozen tot “De mooiste wandelroute van Vlaanderen” door de kijkers van Vlaanderen Vakantieland. Dankzij het prachtige wandelnetwerk van Voeren, is deze wandeling zeer gemakkelijk in gebruik. Maar let wel op, tijdens de wandeling van 8,5 km kom je serieuze klimmen en scherpe afdalingen tegen!

 

 

Praktisch:


 

Voor meer info contacteer ons!

 

Contacteer ons vrijblijvend voor vragen of reservaties

Contact
Share This